• Voor een gezonde communicatie tussen jezelf en de ander....
  • Kom eerst thuis bij jezelf....
  • Geen opstakel houd je tegen.....
  • Breng het kind weer in je naar boven....
  • Contact met de ander begint altijd met houden van jezelf!

Wie ben ik

 
 
Marielle Kroon - Jij en de Ander
 
     
 

Alles.


In hokjes plaatsen, een bepaalde rol aannemen is een diepe gewoonte geworden. Van generatie op generatie doorgegeven. Het biedt zekerheid om te kaderen, mensen in te delen, inclusief jezelf, conform de overtuigingen die we hebben rondom een bepaalde groep met dezelfde kenmerken, achtergrond etc. Ik tegen jou, wij tegen zij.

Vanuit een diepe behoefte om deze rolverdeling los te laten en mezelf te bevrijden, heb ik alle relaties, inclusief die met mezelf, uitgekleed om voorbij de rollen een nieuwe verbinding te kunnen maken. Inmiddels weet ik dat uiteindelijk dé liefde is wat overblijft en daarin alles en iedereen meebeweegt op eigenwijze.
Ik ben puur in zijn, van binnen naar buiten.
 
 

Leven.


Mijn achtergrond ligt bij Human Resources en heb als Human Resources Officer gewerkt bij een Amerikaans productie bedrijf te Amsterdam. In 2002/2003 benoemd tot high potential van de Europese organisatie. Juni 2003, met een vers promotie-aanbod op zak, wist ik in ene duidelijk dat het klaar was en heb ontslag genomen.
Wie ik ben komt tot uiting in de keuzes die ik onvoorwaardelijk maak. Ik durf te kiezen omdat het een keuze is voor leven; te ontdekken, ervaren en spelen. Wetende dat mijn vertrouwen de basis is!
 
 

Rijk.


Geboren met de energie van onvoorwaardelijke liefde en eenheidsbewustzijn wist ik geen raad met datgene wat ik voelde en datgene wat de buitenwereld in de aanbieding had. Zoveel te voelen, geen referentiekader en bevestiging van buiten en nog te weinig vertrouwen van binnen. De stroom van woorden die uitgesproken wilden worden, bleven steken in het keelgebied en de start van een diepe ontkenning van mijn kwaliteiten, gaven en talenten.
Vanaf 2003 heb ik de route naar binnen genomen om de kwetsbare delen, die te weinig ruimte hebben gekregen én genomen onderweg, te ontmoeten.
Met een diep vertrouwen en een grote wens om mezelf uit te kleden van alles wat ik niet ben en ook nooit geweest, heb ik elke confrontatie met angst, onzekerheid en twijfel omarmd. Niet meer weg stoppen, maar zelf de regie te nemen door volledig op te staan in mijn kracht.
Ik heb opleidingen gevolgd als intuïtieve ontwikkeling en NLP. Maar bovenal heb ik zelf steeds weer in de spiegel gekeken op het moment dat de ander mij aanraakte in een emotie.
Op deze manier ben ik werkelijk opgestaan, zonder in emotioneel opzicht nog afhankelijk te zijn van de ander. Daarmee heb ik mezelf bevrijd, alsmede alle relaties waar ik mee te maken heb en blijft dé liefde over.
Ik ben een natuurlijke communicatiedeskundige waarmee ik anderen mag inspireren, motiveren en kietelen. 
 
 

Ondernemer.


In 2007 voor mezelf begonnen met Engelen in Praktijk en ik heb diverse E-Books geschreven over mijn interessante levenservaring. Overigens is de geboorte van de ondernemer in mij een belangrijk proces geweest en de uitdaging lag daarbij wederom op het gebied van communicatie. Het krachtige resultaat daarvan is om, anno 2015, ook met Jij en de Ander naar buiten te treden. Beide websites kunnen naast elkaar bestaan en kennen enige overlap. Als ondernemer ben ik namelijk ook niet in een hokje te vatten!
Ik ben enthousiast, leef puur in en vanuit gevoel en maak, krachtig staand op eigen voeten, verbinding met de ander op hartniveau. 
 
Mariëlle Kroon is de naam, geboren in 1971, woonachtig in Westzaan en getrouwd met René Jonker. 
 
Jij en de Ander is ontstaan omdat ik geloof in liefdevolle en gezonde relaties. Van binnen naar buiten. Zowel binnen gezinnen en families, bedrijven als op land- en wereldniveau.

Het is tijd voor samen; ik met jou en wij met zij.     
 
 

JijEnDeAnder Linkedin  JijEnDeAnder twitterJijEnDeAnder email

                           
Jij en de ander
onderdeel van Engelen In Praktijk
Kvk 34290763
 
De Palmboomstraat 2
1551BZ Westzaan
Nederland