• Voor een gezonde communicatie tussen jezelf en de ander....
  • Kom eerst thuis bij jezelf....
  • Geen opstakel houd je tegen.....
  • Breng het kind weer in je naar boven....
  • Contact met de ander begint altijd met houden van jezelf!

Coaching

Coaching

Trainingen

Training

Lezingen

Lezingen

Communicatie is een kunst!

Laatst bijgewerkt: maandag 14 maart 2016 Geschreven door Mariëlle Kroon

CommunicatieIsEenKunst

 
De titel van deze blog staat duidelijk vermeld in het openingsbericht op de homepage. Want voor een gezonde communicatie met jezelf en van daaruit met de ander ben je uiteraard bij Jij en de Ander aan het juiste adres!
 
De natuurlijke stroom van communicatie blokkeert (volledig) bij heftige gebeurtenissen zoals echtscheiding, verlies van werk, levensbedreigende ziekten en overlijden van dierbaren.
 
Afhankelijk van de gebeurtenis krijgt jouw zelfvertrouwen een knauw en komen vriendjes onzekerheid en twijfel je gezelschap houden. De angst voor verlies, denk aan verliezen van materie, dierbaren, uiterlijk vertoon, de positie die je hebt opgebouwd etc. dient zich aan en er ontstaat een terugtrekkende beweging.
 
Je stapt in de veiligheid van jouw cocon en bent letterlijk en/of figuurlijk niet bereikbaar. En datzelfde geldt mogelijk voor de kring van dierbaren rondom. Terwijl het juist belangrijk is om naar buiten te treden en te blijven communiceren.
Om elkaar te blijven vinden in de situatie zoals van een levensbedreigende ziekte.
 
Om in en vanuit een krachtige kwetsbaarheid te vertellen hoe je je voelt en wat je nodig hebt. Maar ook om te luisteren, te luisteren met open oren, naar de ander.
 
Tegelijkertijd is het belangrijk om woorden die opborrelen in jouw keelgebied uit te spreken. Regelmatig slikken we woorden in, uit angst om de ander pijn te doen, de ander te verliezen etc. Daarmee doen we onszelf én elkaar tekort. De energie hoopt zich op, tot de spreekwoordelijke emmer die overstroomt, en daar is niemand bij gebaat.
 
Heb je ondersteuning nodig? Neem contact op met Jij en de Ander om de mogelijkheden te bespreken!
 
Ter afsluiting is het belangrijk om de koppeling te maken naar de roerige werkelijkheid waarin we ons bevinden. Velen trekken zich terug in een veilige cocon of hebben de neiging daartoe. 
Weet dat wij SAMEN een nieuwe werkelijkheid kunnen creëren door, elke keer weer, een brug naar de ander te maken. En dat vraagt om communicatie, communicatie vanuit de natuurlijke stroom.
 
Communicatie is een kunst!
 
 
 

JijEnDeAnder Linkedin  JijEnDeAnder twitterJijEnDeAnder email

                           
Jij en de ander
onderdeel van Engelen In Praktijk
Kvk 34290763
 
De Palmboomstraat 2
1551BZ Westzaan
Nederland