• Voor een gezonde communicatie tussen jezelf en de ander....
  • Kom eerst thuis bij jezelf....
  • Geen opstakel houd je tegen.....
  • Breng het kind weer in je naar boven....
  • Contact met de ander begint altijd met houden van jezelf!

Coaching

Coaching

Trainingen

Training

Lezingen

Lezingen

Maak een brug naar de ander, deel 2

Laatst bijgewerkt: woensdag 07 oktober 2015 Geschreven door Mariëlle Kroon

Maak een Brug met de ander deel 2

 
Een brug is een duidelijk symbool dat je kunt oversteken. Als het ware staat de ander aan de overkant van de rivier en is onbereikbaar.
 
Je hebt geprobeerd om vanuit jouw gezichtspunt, de waarheid die jij over de betreffende situatie hebt gevormd, de ander te overtuigen. En potverdorie nog aan toe, dat lukt voor geen meter!
Sterker nog, voor je het goed en wel beseft kom je in een vervelende discussie terecht, met risico op een nare sfeer en een verwijdering in plaats van het goede voornemen om elkaar te bereiken. Zucht...
 
Zeker in de verschillende privérelaties raakt de vloerbedekking steeds dieper ingesleten van de terugkerende kringetjes waarin je samen, bij herhaling, terugkeert. Het is een diepe gewoonte geworden en je hebt inmiddels geen idee meer hoe het ook anders kan.
 
De opening ligt in het respectvol benoemen van datgene wat de ander jou zo graag wil uitleggen. Feitelijk geef je aan “ik heb je gehoord en begrijp je!”
Daarmee haal je de angel uit de situatie; tenslotte willen we allemaal gehoord en gezien worden.
 
Je maakt als het ware een brug naar de ander om deze te ontmoeten.
Daarmee ontstaat de mogelijkheid dat de ander, op eigenwijze én op het juiste moment (wat niet per definitie het moment hoeft te zijn wat jij hebt uitgekozen) de rivier oversteekt om de verbinding te hernieuwen.
 
Waarmee het zomaar zou kunnen zijn dat er geen sprake is van grote verschillen, sterker nog, in essentie kan het betekenen dat jullie feitelijk allebei behoefte hebben aan hetzelfde.
 
Met een brug zet je als het ware een stap naar de ander toe; een prachtige metafoor in deze snel veranderende periode waarin er van alles kan spelen in relaties.
 
Bij Jij en de Ander ben je aan het juiste adres als het om gezonde relaties gaat en de weg daarnaartoe!
 
 
 
 

JijEnDeAnder Linkedin  JijEnDeAnder twitterJijEnDeAnder email

                           
Jij en de ander
onderdeel van Engelen In Praktijk
Kvk 34290763
 
De Palmboomstraat 2
1551BZ Westzaan
Nederland